אחד מהמקומות המפורסמים והידועים בעיר ליסבון היא המאפיה הנקראת "פשטייש דה בלם" הנמצאת ליד מנזר ז'ירונימו.

כאשר מתקרבים למאפיה נראה מבחוץ בדרך כלל תור של תושבים ומבקרים רבים המעוניינים להיכנס ולקנות את אחת מאלפי עוגיות הפודינג המוכנות כאן מדי יום. התפריט פשוט למדי, או שקונים פשטייש דה בלם, או שקונים פשטייש דה בלם, בשתיה אפשר לגוון. המתכון לעוגיה הוא סודי ורק 3 אנשים יודעים את המרכיבים המדוייקים של העוגייה. בכל רחבי פורטוגל נוכל לאכול פשטייש, אבל רק כאן אפשר לאכול את הפשטייש דה בלם המקורי, הטעים והמיוחד.

ניתן להזמין מחוץ למאפיה מיד בכניסה לטייק-אווי, או להיכנס לתוך המאפיה ולגלות עוד ועוד אולמות ישיבה, בהם יושבים ואוכלים את העוגיות הנהדרות הללו המוכנות שם מידי יום באותה השיטה מאז שנת 1837. מומלץ לאכול את העוגיה כשהיא חמה ולהוסיף מעט קינמון, מעדן של ממש.
אני כמובן, לא מוותר על טעימה אישית בכל ביקור במקום וכך גם ממליץ לנוסעים שאיתי, מעדן טעים שלמרות נסיונות רבים לא הצליחו להעתיק את המתכון המדוייק.

מוזמנים להצטרף לרשימת התפוצה שלי כך שלא תפסידו פרסומים מעניינים…
סמנו כאן בהמשך, ונשמור על קשר