המזון העיקרי עבור יותר ממחצית אוכלוסיית העולם

תאילנד נפתחת לקהל הרחב וזה הזמן לתכנן את הטיול הקרוב בה, כאשר נטוס לתאילנד לא יהיה מצב שלא ניתקל ברכיב המרכזי באוכל המקומי שהוא אורז העשיר בעמילן ובחלבון. במטבח התאילנדי נפגוש מנות עם האורז עצמו, נטעם אטריות העשויות מאורז וגם תבשילים עם אורז. מקורו של האורז הוא באסיה אולם כיום מגדלים אותו במדינות רבות בעולם, כאשר לגידולו נדרש מזג אויר חם, מים רבים וידיים עובדות רבות וזולות.

בשדות האורז של צפון תאילנד עם מטיילי "רימון טיולים"

כאשר נטייל בצפון תאילנד נראה שדות רבים של אורז, אז איך מגיע האורז לצלחת? מתחילים בהנבטת הזרעים עד שהאורז הופך לשתיל ואז מפרידים ושותלים שתיל שתיל בתוך הבוץ עם המים. שדה של אורז חייב להיות ליד מקור של מים, כאשר המים עוברים משדה מתוחם אחד לשדה המתוחם הבא שנמצא לידו מהשדה הגבוה לשדה הנמוך וכך הלאה והלאה. בימי גשמי המונסונים הבריכות מתמלאות במים עד שהשתיל פורח, אז מייבשים את השטח/בריכה וכשהשתיל מתייבש, גוזמים את הגבעולים היבשים.

עכשיו עוברים לשלב הניפוי, לוקחים את הגבעולים היבשים ודופקים אותם על גזע עץ שנמצא בשטח להוצאת הגרגירים. בגבעולים היבשים משתמשים בתור חומר לגגות הבתים בכפר, השתיל הוא שומני ודוחה את המים. לאחר הגיזום והניפוי חורשים את השדה ומכינים את השטח לגידול חדש. בכל שדה של אורז משתמשים ב- 3 מחזורי גידול בשנה.

אחוזים רבים מיבול אורז היסמין בעולם מקורם בתאילנד, בתאילנד אין לחם (למעט לאורחים בבתי המלון), האורז הוא הלחם.

רוצים לשמור על קשר?, סמנו כאן בהמשך…

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: