טאפס

טאפס הינן מנות קטנות, האופייניות לספרד. מנות טאפס יכללו בדרך כלל ירקות כמו זיתים, מגוון סוגי נקניקים, פיסות גבינה, דגים כבושים או פירות ים, ולכל מסעדה המנות הייחודיות לה.
במטבח הבאסקי מנת הטאפס מהודקת לפרוסת לחם קטנה בעזרת קיסם שיניים ומכונה "פינצ'ו". הסועד בוחר את מנות הטאפאס אותם ירצה לאכול ואת התשלום אגב משלמים בסיום הארוחה בהתאם לכמות הקיסמים (המיותמים) שנותרו על השולחן.

מתאבני הטאפס לספרדים הם כמו האנטיפסטי לאיטלקים, המאזטים ליוונים, או הכריכים הפתוחים של הסקנדנביים. "טאפס בר" משמש בספרד למפגש של חברים בשעות שלאחר העבודה, בהם שותים משקה אלכוהולי כמו בירה או יין סנגריה מלווה במנות קטנות של אוכל.

משמעות המילה Tapa היא "מכסה". על פי המקור העממי נהגו להניח פיסת קלף או צלוחית על כוסות משקה, כדי למנוע מזבובים וחרקים אחרים לצלול לתוכו, ועם הזמן השתרש המנהג להניח על המכסה פיסת מזון קטנה. 

מסעדות טאפס מומלצות:

Ciudad Condal
Rambla de Catalunya 18
נמצאת במרכז העיר ברצלונה ליד פלאסה קטלוניה, פתוחה כל יום, כל היום. הכי כייף לשבת על הבר ולהזמין מה שנראה טוב (יש ויטרינות עם מגשים מלאים בטפאס).

Tapa Tapa  רשת מסעדות לה סניפים ברחבי העיר ברצלונה (פלאסה אספניה, קניון מראמגנום ועוד) וגם בעיר מדריד, מנות התפריט מצולמות ומפורטות על גבי השולחן, ניתן להזמין מנות כטאפס או מנות גדולות יותר.

%d בלוגרים אהבו את זה: