בקלאווה

מאפה פופולרי מאוד ומתוק במטבחים היווני, הבלקני, הרומני, הערבי, הארמני והטורקי. משערים כי הבקלאווה הומצאה עוד במאה ה- 8 לפני הספירה על ידי האשורים אשר לקחו פרוסות דקות של לחם ובניהם שמו אגוזים, עליהם שפכו דבש ואת המאפה הניחו על תנור גחלים. הימאים היוונים שהפליגו מזרחה הביאו את המתכון לאתונה ושם הומצאה הטכניקה אותה אנו מכירים כיום של רידוד הבצק לעובי של עלה ("פילו" ביוונית). מאז ועד לאמצע המאה ה- 19 הפך הבקלאווה לקינוח בארועים מיוחדים ואך ורק אצל האנשים העשירים.

ועכשיו לתכלס, בקלאווה היא קינוח רב שכבות של עלים דקים של בצק פילו, שכל אחד מהם משומן ומונח האחד על השני בתבנית אפייה, או שמגלגלים אותו לצורת צינור. בין שכבות עלי הפילו מניחים אגוזים או פיסטוקים טחונים ומכניסים לתנור לאפייה. לאחר מכן משרים את המאפה בתמיסה של סוכר, או מיץ לימון, או דבש ותבלינים עם מי ורדים. במטבח הטורקי והיווני חותכים את הבקלווה למשולשים, מרובעים או מעוינים ומגישים לאורחים.

כמו בכל מאכל, גם על הבקלאווה ישנה השפעה של המקום בו מכינים אותה והנפוצים ביותר הם מתכונים של בקלאוות עם סירופ מי סוכר, ועם או בלי דבש, ובכל מקרה היא תהיה טעימה ומתוקה.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: